- 2 Su bardağı yarma
- Yarım su bardağı orta bulgur
- 2 kg yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 4-5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz,kuru nane,pulbiber
Yarmaya,bulgur,tuz ve su ilave ederek biraz sert kıvamlı bir hamur yoğurun.Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın.4-5 bardak kaynar tuzlu suda köfteleri pişirin.Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Sarımsakları temizleyip ezin.Yoğurda ekleyip karıştırın.Tereyağını tavada eritin.Salçayı suyla ezip yağa ekleyin ve 1 dakika pişirin.Sarımsaklı yoğurdu köfteye ilave edin.Salçalı sosu üzerine dökün.Kırmızı pulbiber ve kuru nanae ile süsleyip servis yapın.
Hazırlama Süresi:25 Dakika Pişirme Süresi:25 Dakika Kişi Sayısı:4-6
0 yorum:
Yorum Gönder