MUTFAK MARİFETLERİ @

İNEGÖL KÖFTE



  • 1 kg dananın döşünden çekilmiş kıyma
  • Yarım su bardağı galate unu
  • Yarım su bardağı su 
  • 1 çorba kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir 

Kıymaya galate unu,su ve tuz ekleyin.Hepsini 10 Dakika yoğurun.Kapaklı bir saklama kabının içinde 24 saat boyunca buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın.Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.Soğanları rendeleyin ve kıymalı karışıma ekleyin.Bu aşamada isterseniz kaşarpeyniri de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Şekil verin.Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin.Akşama kadar dinlenen köfteleri pişirmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkartın.Biraz oda ısısında beklettiğiniz köfteleri fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.

Hazırlama Süresi:30 Dakika                   Pişirme Süresi:15-20 Dakika       Kişi Sayısı:12

0 yorum:

Yorum Gönder