MUTFAK MARİFETLERİ @

MİNİK PASTALAR


     KEKİ İÇİN:
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 6 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
    İÇİNİN KREMASI İÇİN:
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
    SÜSLEMEK İÇİN:
  • 1 paket bitter çikolata(80 gr)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 8-10 adet çilek

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Üzerine sıvıyağ,kakao,vanilya,süt,tarçın ve nescafe'yi ekleyip iyice karıştırın.Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp,kalana un,ceviz ve kabartma tozunu ekleyin.Karışımı,yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin.Fırından çıkınca,daha sıcakken üzerine ayırdığınız karışımı dökün.Soğuduktan sonra keki enlemesine 4 parçaya bölün.İçinin kremasını hazırlamak için;tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup çırpın.Daha sonra tencereyi orta ateşteki ocağa oturtun.Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Krema piştikten sonra tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın.Hazırladığınız kremayı kekin 4 katına dökün ve pastayı ortadan bölerek iki küçük kare pasta elde edin.Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın.Bitter çikolatayı benmari usulü eritip,pastalara sürdüğünüz kremanın üstüne dökün.Bir paket krem şantiyi bir su bardağı sütle karıştırarak koyulaşana kadar çırpın.Pastaları hazırladığınız,krem şanti ve çileklerle süsleyerek servis yapın.

Kişi Sayısı:4

0 yorum:

Yorum Gönder