MUTFAK MARİFETLERİ @

MANTAR SOSLU KREPTE KÖFTE



  • 750 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 1'er çay kaşığı kekik,kimyon,karabiber
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Süslemek için 12 dal taze soğan sapları 

          
      KREP İÇİN:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 tutam kaşığı tuz        


      MANTARLI SOS İÇİN:
  • 200 gr kültür mantarı
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 25 gr margarin
  • Yarım su bardağı krema
  • Tuz,pulbiber

   
Köfte için, soğanları soyup rendeleyin.Ekmeği ıslatıp ufalayın.Kıyma,soğan,ekmek içi,tuz,yumurta,karabiber,kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun.Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın.Krep malzemelerini blenderle çırpın.Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın.Krep hamurundan , ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin.Bu şekilde 12 krep hazırlayın.Köfteleri sıvıyağda kızartın.Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın.Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.200 dereceli fırında 5 dakika pişirin.Mantarlı sos için, soğan ve sarımsakları soyup kıyın,Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin.Mantarları dilimleyip ekleyin.Tuz,pulbiber ve kremayı ilave edin.5-6 Dakika kadar pişirin.Köfteli krep bohçalarını mantar sos ile servis yapın.

Hazırlama Süresi:30 Dakika         Pişirme Süresi:15 Dakika   Kişi Sayısı:6

0 yorum:

Yorum Gönder