- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 2 çorba kaşığı kuru maya
- 1 adet kesme şeker
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- Yağ karışımı(50 gr erimiş margarin ve yarım çay bardağı sıvıyağ karışımı)
- 2 tatlı kaşığı yenibahar,tuz
ÜZERİ İÇİN:
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörekotu,susam
Patatesi haşlayın.Rendenin ince tarafı ile rendeleyip,püre yapın.Ilık süte kuru maya ve kesme şekeri ilave edip,kabartın.Una kabaran mayayı ve tuzu ekleyin.Ilık su ile yoğurup mayalanmaya bırakın.Hamur mayalandığında püre haline gelen patates,ceviz ve yenibaharı ekleyip yoğurun.İyice yoğurulan hamurdan 10 eşit beze koparın.Yağ karışımından 1 çorba kaşığı alarak bir adet hamurun üzerine sürün.Rulo şeklinde sarın ve ortadan kıvırp iki ucuna "S" şekli verin.Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın.Yağlanmış fırın tepsisine tuz serpin.Lokumları aralıklı olarak yerleştirin.20 dakika tepside dinlendirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Kişi Sayısı:4
0 yorum:
Yorum Gönder