- 4 adet elma
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı rendelenmiş bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı pudraşekeri
İÇİNE:
Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın.Tencereye alıp,üzerine su ve şekeri koyun.Tencerenin kapağını kapatarak elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Elmalar piştikten sonra vanilyayı ilave edin ve elmaları ateşten alın.Oyulmuş kısımlarına fındık taneleri atın.Diğer tarafta margarin ve çikolatayı bir-iki kaşık su ile karıştırın.Hafif ateşte eriterek çikolata sos hazırlayın.Elmaların servis yapılacağı tabağa pudraşekeri serpin.Elmalar soğuyunca tabağa alın.Üzerine sıcak çikolata sos gezdirin.Ardından soğuk olarak Servise sunun.
Kişi Sayısı:4
0 yorum:
Yorum Gönder