- 4.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 adet vanilya
- 1 adet hazır kek
- 1 su bardağı krem şanti
- 7-8 adet kivi
SÜSLEMEK İÇİN:
Sütün bir bardağını kenara ayırın.Kalanını tozşeker ile ocağa koyun.Ayırdığınız bir bardak süte nişasta ve pirinç unu ekleyip,karıştırın.İyice ezin.Ocaktaki süt ısındığında nişastalı sütü ince ince akıtıp sürekli karıştırın.Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde vanilyayı ekleyin ve ocağı kapatın.Pasta tabanının bir parçasını servis tabağına alın.Üzerini muhallebi ile kaplayın.Soğutun.Bu arada krem şantiyi çırpın.Çırptığınız krem şantinin yarısını muhallebinin üzerine yayın.2 adet kiviyi dilimleyip üzerine dizin.Üstlerine kalan krem şantiyi yayın.Pasta tabanının diğer parçasını üstüne kapatın.Kalan muhallebiyle pastanın her yanını kaplayın.Buzdolabında 1 saat bekletin.Çıkarıp kalan kivileri dilimleyerek,üzerine sıralayın.Arzuya göre aralarını vişne ile de süsleyebilirsiniz.Ve Servis yapınız.
Kişi Sayısı:8-10
0 yorum:
Yorum Gönder