MUTFAK MARİFETLERİ @

HAZIR KAHVELİ YEŞİLYURT PASTA



  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 250 gr bitkisel margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı hazır kahve 


    AYRICA:
  • 2 su bardağı soğuk süt

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin ve geniş bir cam kaba koyun.Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın.Yağı ve vanilyayı ekleyip iki dakika daha çırpın.Kabartma tozu,hazır kahve,un,nişasta ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin.
Koyu boza kıvamındaki hamuru 25-30 santim çapındaki yağlanmış kelepçeli kek kalıbına ya da büyük boy borcama aktarın.Keki 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt,üst konumuna ayarladığınız fırında en az 45-40 dakika pişirip çıkarın.
Kekin ılık hale gelmesini bekleyip üzerine iki su bardağı soğuk sütü gezdirin.İsterseniz üzerine kakaolu sos gezdirin ya da çırpılmış kremşantiyle kaplayın.Dilimleyerek servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder