- 3 su bardağı orta bulgur
- 200 gr kıyma
- 2 soğan
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz,Karabiber
SÜSLEMEK İÇİN:
- 1 Domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 8-10 dal maydanoz
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın.Tereyağını eritip soğan ve kıymayı kavurun.Tuz ve Karabiber ekleyip karıştırın.Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın.Bulguru bir tepsiye alıp azar azar su ilave ederek yoğurun.Malzemeden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve baş parmağınız yardımıyla içlerini oyun.Ortalarına hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırıp köfteleri elinizde çevirerek kapatın.Tuzlu kaynar suda köfteleri haşlayıp süzün ve servis tabağına alın.Salçayı 1 kaşık suyla ezip köftelerin üzerine paylaştırın.Domatesi dilimleyin.Maydanozu yıkayın.Köfteyi domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Hazırlama Süresi:40 Dakika Pişirme Süresi:15-20 Dakika Kişi Sayısı:6-8
0 yorum:
Yorum Gönder