

- 2 adet orta boy tatlı elma(sarı elma)
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı esmer toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
- 100 gr hazır sade kekun

Diğer taraftan,derin bir kaba yumurtaları kırıp,yumurta akını da ekleyin.Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın.Tuz,sıvıyağ ve tozşekeri ilave edip 2-3 dakika kadar daha çırpmaya devam edin.
Hafifçe pişirdiğiniz ılınmış elmaları katın ve tekrar 1 dakika daha çırpın.
Diğer taraftan başka bir derin kapta kekun,kakao,ceviz içi ve vanilyayı elinizle karıştırın.Sonra da yumurtalı karışımın içine aktarın.Bu sefer bir tahta kaşık veya plastik spatulayla tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Sonra da yağlanmış orta boy bir borcama ya da kek kalıbına aktarın.Bu arada fırını 180 dereceye,alt üst konumuna ayarlayarak 5 dakika önceden ısıtın.Keki,sıcak fırında 25-30 Dakika ,iyice kabarıncaya dek pişirip çıkarın.Soğumasını bekleyip dilimleyin.İsterseniz üzerine fıstık tozu ve hindistan ceviziyle süsleyerek Servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder