MUTFAK MARİFETLERİ @

KAHVELİ VENEDİK PASTASI



  • 1 paket hazır kakaolu kek
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı hazır kahve
  • 1.5 yemek kaşığı kahve likörü
  • 2 su bardağı ılık su 


       KREMASI İÇİN:
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tozşeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket labne peynir(200 gr)

Kremasını hazırlamak için;süt tozşeker,vanilya ve unu orta boy bir tencereye aktarın.Orta ısılı ateşin üzerinde tahta bir kaşık ya da tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısıp yumurta sarılarını,kremayı bir taraftan mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla çırparak tek tek kremaya ekleyin.Kremayı ocaktan alıp sıcakken içine 1 paket labne peyniri ekledikten sonra iyice karıştırarak bir kenarda bekletin.Koyu boza kıvamında pürüzsün bir krema elde etmiş olacaksınız.Diğer taraftan,keki ıslatmak için,ılık su,tozşeker,hazır kahve ve likörü karıştırın.Kekin birinci katını hazır kahveli karışımla ıslatın.Üzerlerine ılık kremadan bolca gezdirip tekrar kekin ikinci parçasını yerleştirin.Kalan kremayı pastanın üzerine gezdirip her tarafını kremayla kaplayın.Buzdolabına koyarak en az 4-5 saat veya bir gece bekletin.
Servise sunmadan önce üzerine bolca kakao serpiştirip kahve görünümlü çikolata parçalarıyla süsleyin.Dilimleyerek Servis sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder