

- 4 adet orta boy sert armut
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 5 su bardağı su
SOS İÇİN:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 adet yumurta

İyice yumuşayan armutların altı kapatılıp tencerede soğuması beklenir.Servis tabağına süzülerek alınır.
Sosun hazırlanması için;un,kakao ve tozşeker küçük bir tencereye koyulur.Yumurta eklenip tel çırpıcı yardımıyla çırpılırken süt de azar azar ilave edilir.Kısık ateşte,sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynayınca ocaktan alınıp sıcak haldeyken armutların üzerine gezdirilir.İstenirse hindistan cevizi,fındık,ceviz serpiştirilip Servise sunulur.
0 yorum:
Yorum Gönder