MUTFAK MARİFETLERİ @

PUDİNGLİ ARMUT TATLISI



  • 4 adet orta boy sert armut
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 5 su bardağı su 


      SOS İÇİN:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 adet yumurta

Düzgün şekilli armutlar sapları kesilmeden soyulur.Armutlar bekletilecekse üzerlerini limon suyu gezdirilerek kararmalarını engel olunur.Armutlar,orta boy bir tencereye sapları yukarıya gelecek şekilde yerleştirilir.Üzerlerini tozşeker serpilir ve su eklenir.Armutlar orta ısılı ateşte ve tencerenin kapağı açık vaziyette kaynayıncaya kadar pişirilir.Ocağın altı kısılıp armutlar arada sırada çevrilerek iyice yumuşayıncaya kadar,25,30 dakika pişirilir.Armutlar pişerken arada sırada pişip pişmedikleri kontrol edilir.
İyice yumuşayan armutların altı kapatılıp tencerede soğuması beklenir.Servis tabağına süzülerek alınır.
Sosun hazırlanması için;un,kakao ve tozşeker küçük bir tencereye koyulur.Yumurta eklenip tel çırpıcı yardımıyla çırpılırken süt de azar azar ilave edilir.Kısık ateşte,sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.Kaynayınca ocaktan alınıp sıcak haldeyken armutların üzerine gezdirilir.İstenirse hindistan cevizi,fındık,ceviz serpiştirilip Servise sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder