MUTFAK MARİFETLERİ @

ELMA TATLISI



  • 8 adet elma
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • Yarım su bardağı su 


     ÜZERİ İÇİN:
  • Yarım kg süt
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
    SÜSLEMEK İÇİN:
  • Antepfıstığı
  • Nar taneleri
  • Nane yaprakları
  • Dilerseniz Kaymakta Ekleyebilirsiniz.

Elmaların kabuklarını soyup,çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın.Tencereye dizin.Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişen elmaları servis tabağına alın.Bir tencerede süt,yumurta,un ve toz şekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın.Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine gezdirin.Muhallebi soğuyunca çekilmiş antepfıstığı ,nar ve nane yaprakları ile süsleyin.Ve Servise Sunun.

Kişi Sayısı:8

0 yorum:

Yorum Gönder