- 500 gr kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 yumurta
- 1'er çay kaşığı yenibahar,kimyon
- Kızartmak için sıvıyağ
- 3 kabak
- 3 havuç
- 1 kaç dal fesleğen
- Tuz,Kimyon,Karabiber
Ekmeği Ufalayın.Kıymayı çukur bir kaba alın.Ekmek,irmik,yumurta,yenibahar-kimyon,tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.Köfte harcından mandelina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.Havuç ve Kabakları temizleyip jülyen doğrayın.3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp sebzeyi soteleyin.Tuz Ve Karabiberle tatlandırın.Hamburgerleri ızgarada 2 tarafta kızartın.Servis Tabaklarına Alıp Sotelenmiş sebze ve fesleğen dalları ile birlikte servis yapın.
Hazırlama Süresi:30 Dakika Pişirme Süresi:20 Dakika Kişi Sayısı:6
0 yorum:
Yorum Gönder