MUTFAK MARİFETLERİ @

KAPALI BÖREK



  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • 3 adet yufka 


     ÜZERİ İÇİN:
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Haşlanmış patatesleri iyice ezin.İçine rendelenmiş soğan,sıvıyağ,süt,tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.Temiz bir zemin üzerine yufkalardan birini serin.Üzerine patatesli harcın 1/3'ünü koyup yayın.Son olarak üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın.Rulo yaparak patatesli yufkaları sarın.3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.Yağlanmış fırın kabına dizip,üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Kişi Sayısı:6

0 yorum:

Yorum Gönder