- 175 gr tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 3 adet yumurta
- 1+1/4 su bardağı un
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı süt
- 2 adet armut
- 120 gr bitter çikolata
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını esmer şekerle çırpın.Yumurtaları karışıma teker teker yedirin.Un,kabartma tozu,kakao ve sütü ekleyip karıştırın.24 cm çaplı yuvarlak kalıbı yağlayıp içini yağlı kağıt ile kaplayın.Karışımı kalıba yayıp üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin.Armutların kabuklarını soyup çekirdek yataklarını çıkartarak dilimleyin.Armut dilimlerini hamurun üzerine yerleştirin.Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin.Keki kalıpta soğuttuktan sonra servis tabağına alın.Çikolatayı benmari usulü eritin.Keki dilimleyip çikolata sos ile servise sunun.
Kişi Sayısı:6-8
0 yorum:
Yorum Gönder