MUTFAK MARİFETLERİ @

KAKAOLU YENİKÖY PASTA



  • 6 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gr bitkisel margarin
  • 1 su bardağı sade kekun
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 


     AYRICA:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1-2 yemek kaşığı kakao

Yumurtaların derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.Üzerine süt ve yumuşak yağ eklenip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edilir.
Kekun,pirinç unu,kako,kabartma tozu ve vanilya başka bir derin kapta karıştırılır.Sonra da yumurtalı karışımın üzerine aktarılır.Tahta kaşık ya da plastik spatulayla tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırılır.Böylece muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edilmiş olacaktır.
Diğer taraftan,en az 30 santim çapındaki kek kalıbı ya da cam ya da dikdörtgen  borcam 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp içine 1 çay kaşığı kadar un serpilir.
Hazırlanmış olan kek hamuru bu yağlı ve unlu kalıba aktarılır.Kek,5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt,üst konumuna ayarlanmış olan fırında 35-40 dakika kabarıncaya kadar pişirilip çıkarılır.Fırından çıkarılan sıcak kekin üzerine hemen soğuk süt gezdirilir ve kek bir kenarda bekletilir.Soğuyunca üzerini kakao tozu serpiştirerek süsleyin.Servise Sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder