MUTFAK MARİFETLERİ @

VİŞNE SOSLU KAKAOLU PUDİNG



  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 50 gr bitkisel margarin 

  
       ÜZERİ İÇİN:
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Kakaoyu orta boy çelik bir tencereye koyup üzerine ılık suyu ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice ezin.Yumurta ve tozşekeri ilave edip tel çırpıcı yardımıyla çırpın.Vanilya,nişasta ve unu da katıp sütü azar azar tencereye aktarırken tel çırpıcıyla çırpmaya devam edin.
Pudingi kısık ateşte tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.Henüz sıcak haldeyken mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika daha çırpın.
Diğer taraftan,20-22 santim çapındaki derin bir kasenin içini suyla çalkalayın.Ya da kasenin içini temiz bir naylonla kaplayın.Kakaolu pudingi kaseye aktarıp soğumasını bekleyin ve buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.Pudingi kalıbı sallayarak servis tabağına ters çevirin.
Üzeri için;vişne ve pudra şekerini mutfak robotunda çekip püre haline getirin.Pudingi bu vişneli sosla süsledikten sonra dilimleyerek servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder