

- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 50 gr bitkisel margarin
ÜZERİ İÇİN:
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Pudingi kısık ateşte tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.Henüz sıcak haldeyken mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika daha çırpın.
Diğer taraftan,20-22 santim çapındaki derin bir kasenin içini suyla çalkalayın.Ya da kasenin içini temiz bir naylonla kaplayın.Kakaolu pudingi kaseye aktarıp soğumasını bekleyin ve buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.Pudingi kalıbı sallayarak servis tabağına ters çevirin.
Üzeri için;vişne ve pudra şekerini mutfak robotunda çekip püre haline getirin.Pudingi bu vişneli sosla süsledikten sonra dilimleyerek servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder