- Yarım su bardağı ince bulgur
- 500 gr kıyma
- 1 kg ıspanak
- 1 soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz,Karabiber,kimyon,kekik
DOMATESLİ SOS İÇİN:
- 2 Çay kaşığı sıvıyağ
- 1 kıyılmış soğan
- 1 arnavutbiberi
- 5 domates
- 1 su bardağı konserve tane mısır
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
- 2 çorba kaşığı sirke
Bulguru soğuk suda 30 dakika bekletip süzün.Ispanak yapraklarını temizleyip kaynar suda haşlayın.Suyunu süzüp iri parçalar halinde doğrayın.Bulgur ve ıspanakları büyük bir kaba alıp üzerine kıyma,soğan,sarımsak ve baharatı ekleyip yoğurun.Yuvarlak köfteler hazırlayın.Domates sosu için; domatesleri soyup küp küp doğrayın.Arnavutbiberini uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin ve kıyın.Bir tavaya yağı ve soğanı koyup kavurun.Domatesler,mısır,şeker ve sirkeyi ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.Ocaktan indirip biberi ekleyin ve karıştırın.Köfteleri bu sos ile servis yapın.
Hazırlama Süresi:20 Dakika Pişirme Süresi:20 Dakika Kişi Sayısı:8
0 yorum:
Yorum Gönder