MUTFAK MARİFETLERİ @

PATLICANLI MUSKA BÖREĞİ


         HAMURU İÇİN:

  • 3 su bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
      İÇİ İÇİN:
  • 4 adet patlıcan
  • 7 adet domates
  • 6 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım paket margarin
    ÜZERİ İÇİN:
  • 1 adet yumurtanın  sarısı
  • 1 çorba kaşığı çörekotu

Hamur için un,yoğurt,yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun.Hamuru 3'e bölüp,üzerine bez örtün ve 5 dakika bekletin.Bu arada içi için, patlıcanların ve domateslerin kabuklarını soyup,küp küp doğrayın.Biberleri ve soğanı ince ince doğrayın.Tavaya sıvıyağı alıp doğranmış biber ve soğanı kavurun.Ardından içine patlıcan ve domatesleri ilave edip,15 dakika ve arada karıştırarak pişirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Dinlenmiş hamurları ayrı ayrı,incecik açın.Yarım paket margarini eritip,yarısıyla fırın tepsisini yağlayın.Kalan yağı açılmış 3 yufkayı 5 paralel parçaya kesin.Her bir parçanın ucuna 1 dolu tatlı kaşığı iç malzemeden koyup,parçaları üçgen olacak şekilde katlayın.Diğer kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın.İşlem bittikten sonra börekleri tepsiye dizip,üstlerine yumurta sarısını sürün.Son olarak çörekotu serpip,fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Servis yapın.

Kişi Sayısı:8

0 yorum:

Yorum Gönder