- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kakaolu bisküvi
SÜSLEMEK İÇİN:
- Antepfıstığı ve hindistancevizi
Tencereye süt,şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın.Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun.Portakal suyu ve limon suyunu ilave edin.Portakal kabuğunu katın.Tencereyi ocaktann alın.Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın.Üzerine kakaolu bisküvileri dizin.Spatula yardımı ile düzeltin.Buzdolabında bir gece bekletin.Üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpip,dilimleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder