MUTFAK MARİFETLERİ @

BAYRAMLIK BONBONLAR


  • 250 gr pötibör bisküvi
  • 125 gr eritilip ısıtılmış margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı pudraşekeri
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • Yarım çay bardağı çekilmiş fındık içi 


 Bisküvileri mutfak robotunda çekip un haline getirdikten sonra derin bir kaba aktarın.Üzerine ılık haldeki margarini ve sütü ekleyin.
Pudraşekeri,hindistan cevizi,fındık içi ve kakaoyu da ilave edip hamur yoğurur gibi yoğurun.
Elinizi ıslatıp hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hazırladığınız bonbonları servis tabağına yerleştirip buzdolabında bekletin.İsterseniz bonbonları kakao,yeşil fıstık.hindistan cevizi tozu,çikolata parçaları ya da şeker parçacıklarına batırarak farklı tatlar yaratabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder