

- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin(Tereyağıda Olabilir)
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı tozşeker
İÇ MALZEMELERİ:
- 4 paket labne peyniri(800 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
AYRICA:
- 150-200 gr eritilmiş bitter çikolata
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıcak su

Hazırladığınız bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak ve kenarlarını 2 cm kadar yükselterek yayın.Kalıbı buzdolabında koyup en az 30-40 dakika bekletin.İç malzemelerini hazırlamak için derin bir kabın içine önce oda sıcaklığındaki yumurtaları koyun.Toz şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 Dakika kadar çırpın.Sonrada vanilya ve krem peyniri ilave edip tüm malzemeler iyice ezilip muhallebi kıvamına gelinceye dek çırpın.
Nişastayı katıp 2-3 Dakika daha çırpın.Koyu boza ya da muhallebi kıvamında bir karışım elde etmiş olcaksınız.Şimdi buzdolabında kalıbı çıkarın.Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki kremayı aktarın.Bu arada fırını 170 derece alt üst konumuna getirip 5 dakika önce fırını ısıtın.Sıcak Fırında 45-50 dakika kadar pişirin.Fırından alın,üzerine hemen bir kapakla kapatın ki soğurken çatlamasın.Bu şekilde buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğutun.Ya da buzdolabında bir gece kadar bekletin.
Bu arada sosu için çikolatayı küçük parçalara ayırıp çelik bir tencereye koyun.Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte çikolatayı eritin ve ocaktan alın.En sonunda dolaptan cheese keki çıkarın.Kekin kenarlarını bıçakla sıyırarak açıp bir servis tabağına keki yerleştirin.5 sosunuzu kekin ortasındaki boşluğa koyup ikram edin.
0 yorum:
Yorum Gönder