- 10 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı tozşeker
- 10 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı vanilya
- 5 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı tereyağı
ÇİKOLATALI SOS İÇİN:
- 1 paket(80 gr)bitter çikolata
- 1 paket(90 gr)süt kreması
Aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.5 Adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri derin bir kapta mikserle,yoğun bir kıvama gelene dek,15-20 dakika çırpın.Ardından üzerine 5 çorba kaşığı unu ve vanilyayı fazla karıştırmadan katın.Başka bir kapta kalan 5 adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri aynı şekilde mikserle çırpın.Üzerine kalan 5 kaşık unu ve 5 çorba kaşığı kakaoyu katıp karıştırın.Yağlanmış kalıplardan birine vanilyalı harcı,diğerine de kakaolu harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.Bu arada çikolata sosu için;çikolata ve süt kremasını ocakta eritip pastanın üzerine gezdirin.Pastayı verev verev dilimleyip Servis yapın.
Kişi Sayısı:12
0 yorum:
Yorum Gönder