MUTFAK MARİFETLERİ @

İZMİR KÖFTE



  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 patates
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 3 domates
  • 4-5 sivribiber
  • Kızartma için sıvıyağ
  • Tuz,Karabiber 

Bayat ekmek içini bir kaba ufalayın.Soğanı soyup rendeleyin.Kıyma,ekmek,soğan,yumurta,tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.Köfte harcından küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve uzun parmak şeklinde köfteler hazırlayın.Patatesleri soyun.Yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.Elma dilimi şeklinde kesin.Sıvıyağı bir tavada kızdırıp patatesleri kızartın.Yayvan bir tepsinin kenarlarını dizin.Aynı yağda köfteleri kızartıp tepsinin ortasına düzgün bir şekilde yerleştirin.Domatesleri rendeleyin ve 1-2 kaşık suyla sulandırıp köftelerin üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.


Hazırlama Süresi:10 Dakika                  Pişirme Süresi:20-25 Dakika   Kişi Sayısı:4

0 yorum:

Yorum Gönder