MUTFAK MARİFETLERİ @

ADAPAZARI ISLAMA KÖFTE



  •  500 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
  • 2 çay kaşığı köfte baharı
  
       ISLAMA MALZEMESİ İÇİN:
  • 1.5 Su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 5-6 dilim bayat ekmek     

Soğanların kabuğunu soyup rendeleyin.Bir kaba alıp kıyma,ufalanmış bayat ekmek içi ve köfte baharını ekleyin.Malzemeler özleşene kadar yoğurun.Bu harçtan oval köfteler hazırlayın.Ekmek Dilimleri ve köfteleri ızgarada pişirin.Et suyunu ısıtıp,zeytinyağı ve pulbiberi ekleyin.Ekmekleri bu suya batırıp ıslatın ve servis tabağına alın.Üzerine köfteleri yerleştirip ızgarada pişirilmiş domates ve biberlerle birlikte servis yapın.

Hazırlama Süresi:20 Dakika                       Pişirme Süresi:25 Dakika     Kişi Sayısı:6

0 yorum:

Yorum Gönder