- 500 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 3 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
- 2 çay kaşığı köfte baharı
ISLAMA MALZEMESİ İÇİN:
- 1.5 Su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 5-6 dilim bayat ekmek
Soğanların kabuğunu soyup rendeleyin.Bir kaba alıp kıyma,ufalanmış bayat ekmek içi ve köfte baharını ekleyin.Malzemeler özleşene kadar yoğurun.Bu harçtan oval köfteler hazırlayın.Ekmek Dilimleri ve köfteleri ızgarada pişirin.Et suyunu ısıtıp,zeytinyağı ve pulbiberi ekleyin.Ekmekleri bu suya batırıp ıslatın ve servis tabağına alın.Üzerine köfteleri yerleştirip ızgarada pişirilmiş domates ve biberlerle birlikte servis yapın.
Hazırlama Süresi:20 Dakika Pişirme Süresi:25 Dakika Kişi Sayısı:6
0 yorum:
Yorum Gönder