MUTFAK MARİFETLERİ @

ELMALI POĞAÇA



  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı pudraşekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 


      İÇİNE:
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
      ÜZERİNE:
  • Pudraşekeri


Hamuru hazırlamak için margarin,yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.Yumurta,yoğurt,kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edin.İyice yoğurun.Hamurdan 10 adet beze koparın.Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları,tozşekeri ve cevizi pişirin.Hamuru merdaneyle hafifçe açın.Yuvarlak ve büyük kalıplarla kesin.Üzerine elmalı harçtan koyun.Poğaça şeklinde kapatın.170 derece fırında yarım saat pişirin.Fırından aldıktan sonra üzerine pudraşekeri serpip,Servis yapın.

Adet Sayısı:10

0 yorum:

Yorum Gönder