- 400 gr Dana kıyma
- 200 gr kuzu kıyma
- 1 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı
- 1 soğan
- 2 yumurta
- 3 dal maydanoz
- 2 yufka
- 3 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı susam ve çörekotu
- Tuz,Karabiber-Keklik
DOMATES SOS İÇİN:
- 5 Domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 defne yaprağı
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım su bardağı et suyu
- Tuz

Domates sosu için,domatesleri soyup doğrayın.Soğanı soyup rendeleyin.Sarımsakları soyup ezin.Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin.Domates,salça,defne yaprağı,kekik,tuz ve et suyunu ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.Kıymaları bir kapta karıştırın.Rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,kekik,yumurta,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.Kıymayı iyice yoğurup rulo şeklinde yuvarlayın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.Fırından Çıkarıp soğumaya bırakın.Bir yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın.Yufkaların üzerine bu karışımdan sürüp üst üste yerleştirin.Pişirdiğiniz rulo köfteyi ilave edip paket yapar gibi sarın.Üzerine hafif çırpılmış 1 yumurtanın sarısı sürüp kenarlardan sarkan yufka fazlalıklarını kesin.5.Hazırladığınız yufkalı köfteyi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Buzdolabında 30 dakika bekletip üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün.Üzerini susam ve çörekotuyla süsleyin.Önceden Isıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.Servis Tabağına alıp dilimleyin.Domates Sosu ile servis yapın.
Hazırlama Süresi:30 Dakika Pişirme Süresi:30-35 Dakika Kişi Sayısı:6
0 yorum:
Yorum Gönder