

- 300 gr böğürtlen
- 150 gr frenküzümü
- Yarım su bardağı çilek veya vişne likörü
- Yarım su bardağı tozşeker
TART HAMURU İÇİN:
- 2 su bardağı un
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
- Bir tutam tuz
- 1-2 çorba kaşığı soğuk su

Böğürtleni ve frenküzümünü bir kaba alıp üzerine likörü gezdirin.Beklemeye alın.Diğer tarafta un,tozşeker,tereyağı ve tuzu karıştırın.Duruma göre 1-2 çorba kaşığı soğuk su ekleyerek fazla sert olmayan tart hamuru haline getirin.Hamurun 1/4'ünü bir kenara ayırın.Kalan hamuru unlanmış zeminde merdaneyle açın.22 cm çaplı tart kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirip kenarlarını yükseltin.2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi değişene kadar pişirin.Fırından çıkartıp likör içinde bekleyen meyveleri tartın ortasına yerleştirin.Likörlü sudan 1-2 kaşık meyvelerin üzerine gezdirin.Yarım su bardağı tozşekeri serpin.Ayırdığınız hamuru merdaneyle açıp şeritler halinde kesin.Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.Tekrar fırına verip altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Kişi Sayısı:8-10
0 yorum:
Yorum Gönder