MUTFAK MARİFETLERİ @

BÖĞÜRTLENLİ TART



  • 300 gr böğürtlen
  • 150 gr frenküzümü
  • Yarım su bardağı çilek veya vişne likörü
  • Yarım su bardağı tozşeker 


     TART HAMURU İÇİN:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1-2 çorba kaşığı soğuk su

Böğürtleni ve frenküzümünü bir kaba alıp üzerine likörü gezdirin.Beklemeye alın.Diğer tarafta un,tozşeker,tereyağı ve tuzu karıştırın.Duruma göre 1-2 çorba kaşığı soğuk su ekleyerek fazla sert olmayan tart hamuru haline getirin.Hamurun 1/4'ünü bir kenara ayırın.Kalan hamuru unlanmış zeminde merdaneyle açın.22 cm çaplı tart kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirip kenarlarını yükseltin.2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi değişene kadar pişirin.Fırından çıkartıp likör içinde bekleyen meyveleri tartın ortasına yerleştirin.Likörlü sudan 1-2 kaşık meyvelerin üzerine gezdirin.Yarım su bardağı tozşekeri serpin.Ayırdığınız hamuru merdaneyle açıp şeritler halinde kesin.Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.Tekrar fırına verip altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Kişi Sayısı:8-10

0 yorum:

Yorum Gönder