

KREP HAMURU İÇİN:
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
TAVUK HARCI İÇİN:
- Yarım kg tavuk göğüs eti
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
BEZELYE SOS İÇİN:
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı krema
- Yarım su bardağı su
SÜSLEMEK İÇİN:
- 5 adet taze soğan

Tavuk harcı için,bir tavada önce küp doğranmış tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.Ardından margarini,yarım ay şeklinde doğranmış soğanı,ince kıyılmış sarımsağı,küçük doğranmış çarliston biberi ve domates saçlasını ekleyip 10 dakika daha pişirin.Süsleme malzemesi olan taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suya atıp 1,2 dakika bekleyin.Hemen ardından soğuk suya atıp yine 1-2 dakika bekletin.Yeşil soğanları sudan çıkarıp fazla zarar vermeden elinizle suyunu süzün.Hazırladığınız kreplerin içine tavuklu harçtan pay ederek koyun.Kreplerin ağız kısmını,hazırladığınız yeşil soğan saplarıyla sarıp bağlayın.Haşlanmış bezelyeleri blendırdan geçirip içine zeytinyağı,krema ve suyu karıştırın.Bezelye sosunu tavaya aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına dökün.Üzerine tavuklu krepleri yerleştirip Servise sununuz.
Adet Sayısı:10-12
0 yorum:
Yorum Gönder