MUTFAK MARİFETLERİ @

VANİLYA SOSLU KAYISILI KEK



  • 15-20 adet kuru kayısı
  • 80 gr tereyağı
  • 100 gr soyulmuş badem
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • İki buçuk su bardağı un 


    VANİLYA SOS İÇİN:
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya


Kayısıları dörde bölün.Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp,bademleri de ekleyin.Kayısılar yumuşayana kadar pişirin.Diğer tarafta yumurtayı 1 su bardağı tozşeker ile çırpın.Zeytinyağını ekleyin.Unu ve Kabartma tozunu ilave edip,kaşıkla iyice karıştırın.Kayısılı karışımı ekleyip,yine karıştırın.Kek harcını yağlanmış kalıba dökün.İlk 15 dakika 170 derece fırında sonra da iyice kabarana dek 140 derecede pişirin.Bu arada sosunu hazırlayın.Bunun için 1 çorba kaşığı pirinç unu,şeker ve sütü muhallebi kıvamı alana dek pişirin.Sosu ocaktan alıp,vanilyayı ilave edin.Fırından aldığınız kekin üzerine sosu gezdirip,dilimleyerek servis yapın.

Kişi Sayısı:8

0 yorum:

Yorum Gönder