- 1 kg balkabağı
- 1 su bardağı tozşeker
- Bir tutam vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- 6 su bardağı süt
- 2 paket vanilyalı puding
- 3 adet yumurta( sarılarını ve aklarını ayırın)
- Bir tutam tuz
- 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Dilimlenmiş balkabağının kabuklarını soyun ve tozşekerle pişirin.İyice ezdikten sonra vanilya ve cevizi içine katıp,karıştırın.Balkabağını cam bir kaba yayın.Diğer tarafta bir tencerede süt,vanilyalı puding ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin.Sütlü karışımı kabağın üzerine yayın.Ayrı bir kapta yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelene kadar pişirin.Pudraşekerini ilave edip,karıştırın.Soğuk muhallebinin üzerine yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Buzdolabında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kişi Sayısı:6
0 yorum:
Yorum Gönder