MUTFAK MARİFETLERİ @

KALLİLİ KÖFTE



  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 100 gr kıyma(2 kere çekilmiş dana ve koyun eti karışık)
  •  2 soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
      
      İÇ MALZEME İÇİN:
  • 100 gr koyun kıyması
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1-2 diş karanfil
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Tuz                                                   


      TARHANA ÇORBASI İÇİN:

  • 3 çorba kaşığı tarhana
  • 2 su bardağı su 
  • Tuz     

Soğanları soyup kıyın.Sarımsakları soyup ezin.Bulgurun üzerine sıcak su döküp suyunu tamamen çekene kadar bekletin.Bulguru geniş bir tepsiye alın.Domates ve biber salçaları,tuz-sarımsak,pulbiber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun.2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun.Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun.Karanfilleri havanda ezin.Tavada sıvıyağı kızdırıp koyun kıymasını kavurun.Ceviz,tuz,karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın.Tavayı ocaktan alın.Bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştırın.Ortalarına birer çay kaşığı iç malzeme yerleştirip tekrar yuvarlayın.Tarhanayı ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra tencereye alın.2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın.Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Hazırlama Süresi:30 Dakika                    Pişirme Süresi:15 Dakika     Kişi Sayısı:4-6

0 yorum:

Yorum Gönder