MUTFAK MARİFETLERİ @

ÇİKOLATALI KAĞIT KEKİ



  • 6 adet yumurtanın akı
  • 50 gr yumuşamış bitkisel margarin
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata 

Derin bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve tozşekeri ekleyin.Mikserin orta devriyle krema gibi oluncaya dek 2-3 dakika çırpın.İçine yumurta aklarını,süt ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.
Bu arada başka bir derin kabın içinde un ve kabartma tozu ile vanilya ve damla çikolatayı elinizle karıştırın.Sonra da yumurtalı karışımın içine aktarın.Bu Sefer bir tahta kaşık veya plastik spatulayla tüm malzemeleri iyice karıştırın.Bembeyaz ve boza kıvamlı,akıcı bir hamur elde edeceksiniz.
Bu arada mafin kalıplarını sıvıyağla yağlayın.Sonra da kek hamurundan daha katı olan mafin hamurunu kalıpların ağız kısmında 1 cm kadar boşluk yani kabarma payı bırakarak kaşıkla paylaştırın.Bu arada fırını 175 dereceye,alt üst konumuna ayarlayarak 10 dakika önceden ısıtın.Mafinleri sıcak fırında 25-30 dakika,iyice kabarıncaya dek pişirip çıkarın.
Soğumasını bekleyip kalıplardan çıkarın.İsterseniz üzerine ılık kakaolu puding veya eritilmiş bitter çikolata ya da hazır çikolata sos gezdirip servise sunun.

0 yorum:

Yorum Gönder