- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
- 200 gr yağsız ve tuzsuz beyaz peynir
- Çeyrek demet maydanoz
Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın.Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.İkinci yufkayı üzerine serip tekrar yağlayın.En son üçüncü yufkayı serip tekrar yağlayın.Üst üste dizdiğiniz ve yağladığınız yufkaların yuvarlak kısımlarını kesip kare şekli verin.Kare şeklindeki yufkalardan biraz daha küçük yağlanmış bir tepsiye yufkayı yerleştirin.Ortasına beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz karışımını yayın.Tepsinin dışında kalan yufkanın uçlarını ortaya doğru mektup zarfı şeklinde katlayın ve katladığınız yerlerdn kesin.Oluşan 4 adet üçgen ortadan bir daha kesin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın
Kişi Sayısı:4
0 yorum:
Yorum Gönder