- 700 gr kıyma
- 4 dilim bayat ekmek içi
- Yarım demet maydanoz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 3 soğan
- 100 gr tereyağı
- Tuz,Karabiber
Ekmek içlerini suya ıslatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın.Maydanozu temizleyip ufalayın.Soğanların kabuğunu soyun rendeleyin.Kıymayı çukur bir kaba alıp ekmek içi maydanoz,kimyon,tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak hafifçe yassılaştırın.Tereyağını tavada eritip köfteleri iki taraflı kızartın.Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Servis yapın.
Hazırlama Süresi:15 Dakika Pişirme Süresi:20 Dakika Kişi Sayısı:6-8
0 yorum:
Yorum Gönder