MUTFAK MARİFETLERİ @

LORLU CEVİZLİ KURABİYE



  • 250 gr lor peyniri(tuzsuz)
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr bitkisel margarin
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 3 su bardağı un 

        
       ÜZERİ İÇİN:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 15-20 adet yarım ceviz içi

Un ve kabartma tozunu bir kaba koyup elinizle karıştırın.Lor peynirini bir başka derin kaba koyup üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı kırın.Yine oda sıcaklığında beklemiş olan margarin ve tozşekeri ilave edip rendelenmiş limon kabuğunu katın.Bir çatal yardımıyla malzemeleri iyice ezin.Un ve kabartma tozu karışımını tel süzgeçle eleyerek peynirli karışıma ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın.
Malzemeleri iyice yoğurup ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avucunuzun arasında yuvarladıktan sonra üzerlerine bastırarak yassılaştırın.Üzerlerine fırça yardımıyla iyice çırpılmış yumurta sarısını sürün.Sonrada yarım ceviz içlerini yerleştirin.
Kurabiyeler fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.Kurabiyeler 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirip çıkarın.İsterseniz soğuyunca üzerlerine eritilmiş çikolata gezdirerek servise sunun.


0 yorum:

Yorum Gönder