MUTFAK MARİFETLERİ @

ANALI-KIZLI KÖFTE(TİRİTLİ DOLMA KÖFTE)




  •  250 gr Yağlı Kıyma
  • 3 soğan
  • 30 gr Tereyağ
  • 5-6 Dal maydanoz
  • Tuz,Karabiber
     DIŞ MALZEME İÇİN:
  • 500 gr yağsız ve iki kere çekilmiş kıyma
  • 5.5 su bardağı bulgur
  • Tuz
     TİRİT İÇİN:
      
  • 1 Çay Bardağı nohut
  • 1kg Kemik Suyu
  • 2 Çorba Kaşığı Salça
  • 45 Gr tereyağ
  • Tuz

Nohutları Akşamdan ıslatın.İçini Doldurmak için soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.Tereyağını tavada eritip kıyma ve soğanları kavurun.Ocaktan alıp tuz,Karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın.Ilınmaya bırakın.Dışını Hazırlamak için yoğurma kabında yağsız kıyma,bulgur,tuz ve 1-2 çorba kaşığı suyu macun kıvamına gelene kadar yoğurun.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle avucunuzun içinde açın.Bir Çorba kaşığı iç malzemeden ekleyip iki ucunu elinizi suya batırarak birleştirin.Her Bir Köfteyi Top şeklinde kapatın.Kalan Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle misket şeklinde yuvarlayın.Tirit(salçalı et suyu)için,Tereyağını tencerede eritip salçayı kavurun.Kemiği ilave edip üzerini iki misli geçecek kadar su ekleyin.Kısık ateşte 1 Saat Pişirin.Nohut ve Tuz ekleyin.Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayıp içli ve yuvarlak köfteleri ilave edin.5-6 Taşım Kaynatın.Ocaktan Alıın.Ve Sıcak Servis Yapın

Hazırlama Süresi:40 Dakika              Pişirme Süresi:60 Dakika              Kişi Sayısı:12

0 yorum:

Yorum Gönder