- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım kg tel kadayıf
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 10 adet konserve mantar
- 1 çay kaşığı köri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Tuz,Karabiber
Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice harmanlayın.Yağlanmış fırın tepsisine yarısını yayın.Diğer tarafta sıvıyağı bir tencereye alın ve sarımsağı kavurun.İnce kıyılmış tavuk göğsü,küp doğranmış domates ve sivri biber,tuz,karabiber ekleyip kavurmaya devam edin.Kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin ve bir kenara alın.İçine mantar,köri ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ilave edip karıştırın.Tepsiye aldığınız kadayıfın üzerine yayın.Üzerini kalan kadayıf ile kaplayın.Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra üzerine birer su bardağı soğuk süt ve tavuk suyunu gezdirin.Dilimleyerek servis yapınız.
Kişi Sayısı:6
0 yorum:
Yorum Gönder