MUTFAK MARİFETLERİ @

VEJETARYEN KÖFTE


  • Yarım kase taze fasulye
  • 1 bostan patlıcan
  • 1 kabak,2 patates
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • 3 yumurta
  • 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Yarım kase galate unu
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz,Karabiber
      SOS İÇİN:

  • 2 havuç
  • 2 dal soğan
  • 2 dal maydanoz
  • 3-4 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz,Karabiber

Taze fasulyeleri temizleyin.Patlıcan,kabak ve patatesleri soyup doğrayın.Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda haşlayıp süzün.Sebzeleri robotta ayrı ayrı ezip 4 çeşit sebze püresi hazırlayın.Ekmek dilimlerini sütte yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın.Maydanozu kıyın.Sarımsakları soyup ezin.Ekmek içi,maydanoz,sarımsak,yumurta,kaşarpeyniri,tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın.Hazırladığınız karışımı dörde bölüp taze fasulye,patlıcan,kabak ve patates pürelerini paylaştırın.Her birini ayrı ayrı yoğurup köfte harcı haline getirin.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın.Her birini galate ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Sosu hazırlamak için;havuçları temizleyip küp küp doğrayın.Tuzlu suda haşlayıp süzün.Taze soğanları temizleyip doğrayın.Sarımsakları soyup ezin.Maydanozu kıyın.Domatesleri küçük küçük doğrayın.2 kaşık zeytinyağını tavada kızdırın.Soğan ve sarımsağı sote edip havuç ve domatesi ekleyin.Tuz,karabiber ve tozşeker ekleyip kavurun.Ateşten alıp limon suyu ve maydanozu ilave ederek karıştırın.Sosu servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin.Sıcak servis yapın.

Hazırlama Süresi:20 Dakika                    Pişirme Süresi:15 Dakika      Kişi Sayısı:6


0 yorum:

Yorum Gönder