MUTFAK MARİFETLERİ @

HAŞHAŞ EZMELİ ÇÖREK



  • 1 paket yaş maya
  • Bir buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un
  • 100 gram eritilmiş margarin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bu bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 adet yumurtanın sarısı 


     ÜZERİNE:
  • Haşhaş

Ilık sütte,şeker ve mayayı eritin.Eritilmiş margarin,zeytinyağı,tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.Daha sonra temiz bir bezle hamurun üzerini kapatıp,1 saat kadar kabarmasını bekleyin.Kabaran hamuru ikiye bölün.Önce bir hamur topağını tezgahın üzerine elinizde açarak 4-5 mm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edin.Çok az sıvıyağla yumuşattığınız haşhaş ezmesini hamurun üzerine yayın.Daha sonra irice sarıp rulo yapın.Bir simit gibi uçlarını birleştirin.Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.Yumurta sarısını hamurların üzerine sürün.Üzerine haşhaş serpip,200 derece fırında pişirin.

Kişi Sayısı:8-10 

0 yorum:

Yorum Gönder