- 500 gr tavuk kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 1.5 çay bardağı galate unu
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 2 dal frenksoğan
- 4 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı mısır unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz,Kırmızı Toz Biber
Ekmeği ufalayın.Soğanı soyup rendeleyin.Frenksoğanı ve Maydanozu temizleyip kıyın.Kıymayı Çukur bir kaba alın.Ekmek içi,Yumurta,Yarım çay bardağı galate unu , mısır unu,soğan,frenksoğanı,maydanoz,köri,ceviz,tuz ve kırmızı biberi ilave edip yoğurun.Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yassılaştırın.Köfteleri kalan Galate ununa tek tek bulayın.Yağı Kızdırıp Köfteleri kızartın.Kağıt Havlu üzerine alıp yağını çektirin ve sıcak servis yapın.
Hazırlama Süresi:20 Dakika Pişirme Süresi:20 Dakika Kişi Sayısı:6
0 yorum:
Yorum Gönder